Microsoft Office installeren, wat heb je daarvoor nodig?

Als je een eigen bedrijf hebt dan is de kans groot dat je een Microsoft Office pakket nodig hebt. Het Microsoft Office pakket bevat namelijk talloze verschillende programma’s die in bijna elk bedrijf gebruikt worden. Hierbij kun je denken aan Microsoft Word dat voornamelijk gebruikt word voor het maken van documenten, maar ook aan Excel voor het opslaan en verwerken van waardevolle data. Mocht je ook een Microsoft Office pakket aan willen schaffen, dan moet je dit ook installeren. Veel mensen weten niet hoe dat moet. Mocht je je hierin herkennen, dan is het zeker aan te raden om dit artikel te lezen. 

Een Microsoft Office productsleutel

Voordat je Office kan installeren op je computer of laptop, is het belangrijk dat je over een Microsoft Office productsleutel beschikt. Dit is een digitale code die je kan inwissel op je Microsoft account. Na het inwisselen van deze digitale code, heb je de mogelijkheid om Office te installeren op je computer of laptop. Het is aan te raden om Office 365 Personal of een ander Microsoft Office pakket nooit aan te schaffen bij Microsoft. Deze pakketten zijn ontzettend duur en kunnen wel honderden euro’s kosten. Door een productsleutel aan te schaffen bij een Nederlandse webwinkel zoals Licentiebaas.nl, kun je veel geld besparen. 

Heb je wel een Windows of een Mac computer?

Een van de nadelen van het Microsoft Office pakket, is dat Microsoft Office alleen beschikbaar is voor computers die een Windows of een Mac besturingssysteem hebben. Mocht je dus een Linux computer hebben, dan is het niet mogelijk om gebruik te maken van een Microsoft Office pakket. Je moet dan het besturingssysteem van je computer verwijderen en Windows 10 installeren. Mocht je dit willen doen, dan is het aan te raden om altijd een back-up te maken met een programma, voordat je het besturingssysteem gaat verwijderen. Dit kun je het beste doen met Acronis True Image!

Stabiel internet 

Wanneer je een Microsoft Office pakket wilt installeren, dan is het erg belangrijk dat je over stabiel internet beschikt. Dat heeft ermee te maken dat het Microsoft Office pakket enkele gigabytes groot is. Mocht je traag internet hebben, dan kan het zeer lang duren voordat het Office pakket gedownload is en dat is erg vervelend. Daarnaast is het ook handig als je computer over een SSD beschikt, want dan verloopt het installeren van het Microsoft Office pakket zeer vlot.